Index
KS Filters:
Brandstoffilters, luchtfilters, oliefilters, interieurfilters en automaatbakfilters
van Kolbenschmidt


Kolbenschmidt Duitsland produceert onder andere cilinderkoppen, cilindervoeringen, lagers, motorblokken (bijvoorbeeld Audi W12) en zuigers. Ongeveer 80% van de productie is bedoeld voor origineel (zie voorbeelden...) en derhalve ongeveer 20% voor de aftermarket. KS levert tevens brandstoffilters, luchtfilters, oliefilters, automaatbakfilters (versnellingsbak filter) en zelfs interieurfilters, gemaakt door een OE fabrikant (Original Equipment) en derhalve van OE kwaliteit.
Voor de meest courante brandstoffilters, luchtfilters en oliefilters is een display met 20 types en totaal 100 filters beschikbaar (voorbeeld...). Een lijst met merken, motortypes en alternatieven (bijvoorbeeld Fram nummers) is bijgevoegd. Een display met uw courante top 20 is natuurlijk ook mogelijk...


Verkoop adressen Nederland

De meest courante filters zijn uit voorraad leverbaar bij diverse verkooppunten in de Benelux.
Voor een verkooppunt bij u in de buurt kunt u ons een e-mail sturen.
Brandstoffilters
Zelfs de kleinste verontreiniging in de brandstof kan zorgen voor storingen in het systeem. Met name de brandstofpomp, carburateur, injectiepomp en injectoren zijn gevoelig voor verontreiniging. Vooral moderne brandstofinspuitsystemen verlangen volledig schone, puls vrije en homogene brandstof. Daarom moet brandstof continu en zorgvuldig worden gefilterd om zo te zorgen voor optimale motor condities. KS brandstoffilters zijn leverbaar voor auto’s, vrachtwagens en diverse industrie motoren.
KS brandstoffilter
Luchtfilters

Dankzij de optimale stof filter capaciteiten van het KS luchtfilter, worden de slijtage effecten op zuigers, zuigerveren en cilindervoeringen geminimaliseerd. KS luchtfilters zijn specifiek aangepast aan de motor eigenschappen. Hierdoor worden structuur en inductie geluiden effectief gereduceerd. KS levert paneelfilters, ronde luchtfilters voor de meeste auto-motoren en truck luchtfilters voor diverse vrachtwagens.
KS luchtfilter
Oliefilters

De olie zorgt voor een filmlaag tussen de bewegende motordelen en moet derhalve vrij zijn van vervuiling en metaaldelen. Een goed oliefilter zorgt voor een goede filtratie zonder de doorstroming te verminderen. Kolbenschmidt levert schroef oliefilters, oliefilter element (cartridge) en ENERGETIC ® / metaal vrije oliefilter elementen.
(ENERGETIC ® is een geregistreerde handelsnaam van Ing. Walter Hengst Gmbh & Co. KG/ Münster, Duitsland)
KS oliefilterKS truck filters
KS brandstoffilters


Interieurfilters

Het interieurfilter is gemonteerd in de aanzuigbuis van de ventilator, en filtert onder andere stof, pollen, roet, etc. uit de buitenlucht. Het interieur filter wordt sinds enkele jaren seriematig ingebouwd in de meeste personenwagens en vrachtwagens en zorgt voor schone frisse lucht in het voertuig. De luchtfilters bestaan in diverse afmetingen en vormen, met en zonder schuimafdichting en plastic randen. De KS filters zijn uiteraard qua maat en uitvoering gelijk aan de filters voor het bewuste voertuig.
KS interieurfilter
Standaard interieurfilter (AC)

Dit interieurfilter is het meest voorkomend in diverse auto’s en vrachtwagens en filtert stof, pollen, sporen, roet. Dit door middel van een filtermedium.
KS standaard interieurfilter
Interieurfilter met Actieve kool (ACC)

Deze interieur koolstoffilters filteren naast vaste stofdelen ook schadelijke gassen zoals stikstof, zwavel, ozon en koolwaterstoffen. Deze stoffen worden tot 95% vast gehouden door het koolstoffilter. Tevens worden onaangename geuren, zoals in tunnels en files, geabsorbeerd.
Bijvoorbeeld KS 50014054: aktiefkool interieurfilter voor Opel Vivaro 1.9Di, 1.9DTi en 2.5CDTi, Nissan Primastar 2.0i 16V, 1.9 dCi en 2.5dCi en Renault Trafic 1.9dCi, 2.0dCi
KS actief kool interieurfilter
Automaatbak filter

Deze filters voor de automatische versnellingsbak zijn leverbaar voor de meest gangbare auto's met een automaat.
Leverbaar voor de merken: Audi, BMW, Daimler Benz (Mercedes), Porsche, Seat en VW (Volkswagen).

Belangrijk voor het goed functioneren van de automatische versnellingsbak is het periodiek vervangen van de olie en het filter.

Steeds vaker worden nieuwe auto's geleverd met een automatische transmissie. De versnellingsbakfilters van KS zijn beschikbaar voor de populaire modellen zoals onder andere: Audi 80, 90, 100, 200, A3, A4, A6, A8, Q7 / BMW 318, 320, 325, 520, 525, 525, M3, M5, Z3 / Mercedes Benz C200, C220, C250 C280, E200, E230, E250, E280, SL klasse, etc. / Porsche 928 / Seat Alhambra, Cordoba, Ibiza, Leon, Toledo / Volkswagen Corrado, Golf, Jetta, New Beetle, Passat, Polo, Santana, Sharan Scirocco, Transporter (T4), Vento
filter voor automaatbak, bakfilter
(enkele voorbeelden van automaatbakfilters)

Air dry filters

Deze “luchtdroog” filters worden voornamelijk gebruikt in de luchtdruk systemen van middelgrote en zware commerciële voertuigen. Daar samengeperste lucht wordt gebruikt voor diverse stuur en regeleenheden, is het belangrijk dat de vocht in deze lucht niet zorgt voor roest in de buizen, slangen en tanks. Bij temperaturen beneden nul kan vocht, in het luchtdruksysteem, zelfs zorgen voor het niet functioneren van de diverse stuur en regeleenheden. De 'Air Dryer' is derhalve een belangrijk component als het gaat om de veiligheid van het voertuig.
KS airdryer
De samen geperste lucht die nodig is voor het remmen, wordt geproduceerd door een compressor. Vanuit de compressor gaat de lucht naar het Air dry filter. Het vocht wordt door een speciaal granulaat uit de samengeperste lucht gefiltert, en de druk in het remsysteem is gelimiteerd tot een specifieke waarde door het geintergreerde druk controle systeem. Vervolgens gaat de samengeperste lucht naar een druktank, welke is uitgerust met condens watersensor (om het droog proces te controleren) en een veiligheidsklep. KS Luchtdroger
art.nr. KS 305-AD
KS referenties

Op de verpakking van de filters staan enkele vergelijkingsnummers van andere filter leveranciers. Verder staan er diverse filters-sleutellijsten in de catalogus vermeld. In deze catalogus vindt u de gangbare auto merken waaronder: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Chevrolet (Daewoo), Ford, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Volkswagen. Echter ook voor grotere motoren van onder andere Daf, Fendt, Fiat/ Iveco, KHD, MAN, Mercedes-Benz en Renault RVI kunt u terecht bij KS.
Voor een kompleet overzicht: filter informatie

Er zijn tevens brochures beschikbaar in Duits, Engels of Frans. De catalogus zelf is voorzien van diverse talen (D, GB, F, E, RUS). In deze filtercatalogus staan modellen, motortypes, afmetingen en sleutellijsten vermeld. (o.a. Origineel nummers, Bosch, Champion, Fiaam, Fram, Fleetguard, Hengst, Knecht, MANN & Hummel, Purflux, Purolator) In deze online filtercatalogus kunt u tevens Mahle filters omzetten naar KS filters.KS filters, automaatbak filter, automatische versnellingsbak, bakfilter

back to top


© Copyright Wilmink B.V.
www.wilmink.nl